پایگاه خبری بافوتبال- اولین نشست خبری نخستین سمپوزیوم بین المللی هوش مصنوعی و حکمرانی داده در صنعت ورزش در تاریخ پنج شنبه 19 مهرماه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش بافوتبال و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، در این نشست محمدعلی صارمی رئیس گروه توسعه فناوری آمیتیس ژن، حسن محمدلو رئیس انجمن صنعت ورزش، کالا، خدمات و صنایع وابسته، دکتر مسعود مظلوم ریاست مرکز نوآوری علم داده و هوش مصنوعی ICDS و علی شریف نژاد عضو هیات علمی پژوهشگاه و دبیر علمی سمپوزیوم و مدیر مرکز نوآوری سلامت ورزشی اسپورتک و صفورا طهماسبی دبیر اجرایی سمپوزیوم و مدیر مرکز نوآوری سلامت ورزشی پیلاتک، به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
در ابتدای این جلسه دبیر اجرایی این رویداد در خصوص برگزاری سمپوزیوم هوش مصنوعی که در تاریخ ۲ آبان ماه سال جاری به مناسبت هفته تربیت بدنی برگزار خواهد شد، اطلاع رسانی نموده و از گروه توسعه فناوری آمیتیس ژن؛ انجمن صنعت ورزش، کالا و خدمات، مرکز نوآوری علم داده و هوش مصنوعی ICDS، به عنوان برگزار کنندگان و از پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مرکز مشارکتها و سرمایهگذاری وزارت ورزش و جوانان؛ دانشگاه اکسترا مادورا اسپانیا، به عنوان حامیان معنوی و مشارکت کنندگان این سمپوزیوم تقدیر و تشکر به عمل آورد.
در ادامه، ابتدا علی شریف نژاد گفت: هدف ازبرگزاری این سمپوزیوم معرفی و ارائه توانمندیهای هوش مصنوعی در ورزش است که در چه زمانها و مکانهایی میتواند به ما کمک کند، هدف دوم بررسی چالشهای هوش مصنوعی است، چون ما فرهنگ و جامعه متفاوتی داریم و باید متناسب با شرایط کشورمان موارد را بررسی کنیم، هدف دیگر احصاء کردن نیازهای فدراسیونهای ورزشی است، چون بسیاری از فدراسیونها نیازهای تخصصی دارند که نمیدانند به کجا مراجعه کنند، امیدواریم با تعاملی که با فدراسیونها خواهیم داشت بتوانیم نیازهای آنها را هم شناسایی کنیم.
دبیر علمی این سمپوزیوم با بیان اینکه به عنوان مهمترین هدف ما از برنامه ریزی این سمپوزیوم توسعه زیست بوم این کسب و کار است افزود: هوش مصنوعی بعنوان یک ابزار و یک تکنولوژی در خدمت رشتههای مختلف است که توانمندیهایی را ایجاد میکند و ما امیدواریم قالب یک مدرسه پاییزه افرادی را تربیت کنیم که بتوانند درخدمت ورزش کشور ما باشند.
مدیر مرکز نوآوری اسپورتک اظهار داشت: دوپینگ های آینده دیگر خوردنی و تزریقی نیستند و از نوع فناوری هستند. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند بایستی در حوزه هوش مصنوعی تولید کننده باشیم و نه مصرف کننده لذا باید در این راه گام برداریم و اقدام عملی نماییم.در ادامه این نشست، حسن محمدلو در پاسخ به این سوال که آیا باشگاه هایی مثل استقلال و پرسپولیس از حضور هوش مصنوعی استقبال کردهاند یا خیر گفت: تاکنون، از پیشروترین باشگاه های کشورتنها سپاهان استقبال کرده که هنوز قراردادی منعقد نشده است. استقلال نیز برای روز شنبه درخواست آنالیزور هوشمند داده است و قرار است در این روز ملاقاتی داشته باشیم. اگر تیم ملی از این فناوری استفاده کند، به اولین تیم آسیایی تبدیل خواهد شد که این آنالیز را مورد استفاده قرار داده اند.
علی شریف نژاد در پاسخ به این سوال که اهمیت استفاده از این فناوری چیست تصریح کرد: اگر در این مسیر حرکت نکنیم خیلی عقب می مانیم. شناگر المپیکی کشور انگلستان در حین مسابقه از فناوری بلوتوث در کلاه خود استفاده کرده بود و اینگونه مربی در حین مسابقه حرکات او را کنترل می کرد. آیا این فناوری پیچیده است؟ در شنا کوچک ترین تغییر در زاویه دست و سر صدم ثانیه شناگر را عقب می اندازد. در حالی که برای این شناگر در خارج از استخر اطلاعات دقیق را در اختیار ورزشکار خودی گذاشته که این موضوع عین دوپینگ است.
در ادامه این نشست خبری، حسن محمدلو: هدف از توسعه هوش مصنوعی حمایت از فعالان حوزه هوش مصنوعی و پشتیبانی از تولیدکنندگان ورزشی و هوشمندسازی ورزش اعنوان کرد و افزود: به همین دلیل دبیرخانه اولین سمپوزیوم هوش مصنوعی را با شرکت مرکز نوآوری اسپورتک و شرکت دانش بنیان گروه توسعه فناوری آمیتیس ژن با هدف ارائه خدمات به فدراسیونها تشکیل دادیم.
وی گفت: به فدراسیونها و جامعه ورزشی حتی در زمینه تجهیزات ورزشی کمک خواهیم کرد و امیدواریم این امر شتاب و سرعت فزاینده ای به دستاورد های حوزه ورزش و توسعه کسب کارها بدهد.
مسعود مظلوم محقق و پژوهشگر هوش مصنوعی و علم داده از دانشگاه آمستردام هلند در پاسخ به این سوال که آیا بستر مناسب برای ورود محصولات فناورانه به بازار کسب و کار فراهم شده است؟ گفت: سوالی که مطرح می شود این است که جایگاه هوش مصنوعی هم اکنون در کشورمان کجاست؟ و چگونه صنعت ورزش ما میخواهد از این تکنولوژی استفاده کند، هم اکنون یکسری موجودات هوش مصنوعی داریم که در زمینه متن، تصویر و صدا کار میکند و باید بدانیم که چگونه از این مولدها در کسب و کار خودمان استفاده کنیم و ما چگونه از دادههای موجود در صنعت و سازمان استفاده کرده و موجوداتی درآن بوجود آوریم.
محقق هوش مصنوعی و علم داده یادآورشد: مدلهای مولد که توانایی تولید داده را در شکل متن، صدا و تصویر دارند هم اکنون بیشتر میشود، ما انسانها خستگی پذیر هستیم ولی این موجودات هوش مصنوعی این ویژگی را ندارند و بدون خستگی کار میکنند و میتوانند پاسخ دهی کنند.
وی گفت:، اما این که چگونه باید در صنعت خودمان از این موجودات استفاده کنیم به چالشهای صنعت مورد نظر بازمی گردد، باید با فدراسیونهای ورزشی نشستهای آسیب شناسی داشته باشیم تا برای حل آن برنامه ریزی کنیم.
مسعود مظلوم تصریح کرد: در جلساتی که با روسای فدراسیونها خواهیم داشت به طور کامل در جریان مشکلات و آسیبهای ورزشی قرار خواهیم گرفت تا با این دادههای موجود اقدام به طراحی محصولات فناورانه بشود.
وی افزود: وقتی صحبت از اقتصاد دیجیتال میکنیم جایی که داده شریان اصلی سازمان و صنایع است به این معنا که دادههای خود را به ارزش تبدیل کنند، حکمرانی داده یا همان سیاست گذاری و استانداردهایی است که میخواهد داده ها را به گونه ای فراهم کند که به داده باکیفیت و امن تبدیل کند.
محقق هوش مصنوعی وعلم داده گفت: موجودات هوشمند و تکنولوژیهای داده محور مثل هوش مصنوعی زمانی اثربخش هستند که اطلاعات خوب و سطح بالایی به آنها داده شود، اگر قرار است سازمانی بخواهد مشکلات و آسیبهای خود را با هوش مصنوعی برطرف کند باید دادههای خود را باکیفیت کند.
مدیرمرکز نوآوری اسپورتک در پاسخ به این سوال که آیا ورود هوش مصنوعی به ورزش باعث حذف افراد میشود؟ اظهارداشت: در ورزش چند مدل داده داریم که باید آنها را طبقه بندی کنیم یک سری دیتا ها مربوط به بدن ورزشکاراست، سری دیگر مربوطبه هواداران است که رفتار آنها از اهمیت بالایی برخوردار است چون اگر رفتار نامناسبی داشته باشند انعکاس خوبی نخواهد داشت، فضای فیزیکی و شرایط محیطی یک دسته دیگر از داده هستند . پس در ابتدا باید این داده ها را بشناسیم و بر اساس آنها برنامه ریزی کنیم.وی افزود: از آن جا ماهیت کار در ورزش با صنعت تفاوت دارد نمیتوان به راحتی افراد و ورزشکار را حذف کرد و هوش مصنوعی میتواند دستیارهای خوبی باشند برای مربیانی که میتوانند از آن به خوبی استفاده کنند و تاثیر آن را در نتیجه گیری مشاهده کنند.
شریف نژاد گفت: اگر در این مسیر گام برنداریم آینده ورزش ما خوب نخواهد بود چون دوپینگهای آینده تزریقی یا خوردنی نیستند بلکه از نوع تکنولوژی است که هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را دارد و باید به بهترین نحو از آن استفاده کنیم و هر چه سریعتر خود را هماهنگ و بروز رسانی کنیم.
شریف نژاد افزود: هوش مصنوعی یکی از ابزارهایی است که میتواند در پیشگیری از آسیب و بازگشت ورزشکاران حرفهای به ورزش کمک کند، تمرینات جدید حوزه ورزش با نوع سنتی آن متفاوت است و تمریناتی که هوش مصنوعی طراحی میکند شخصی سازی شده است و متناسب با فیزیک هر فرد است.
دیدگاه خود را بنویسید