پایگاه خبری بافوتبال-ایران هرگاه در اولین بازی دور حذفی جام ملت‌های آسیا کارش به وقت‌های اضافی یا ضربات پنالتی کشیده شده، شکست خورده است.

به گزارش بافوتبال، مرحله یک‌هشتم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا امروز (یکشنبه) با انجام 2 بازی استارت خواهد خورد. 12 تیم همانند دوره قبل، در جام هجدهم هم جزو 16 تیم صعودکرده به دور دوم هستند اما شاهد حضور چهار تیم جدید هستیم. فلسطین، اندونزی، تاجیکستان و سوریه جایگزین تیم‌های عمان، چین، قرقیزستان و ویتنام شده‌اند. در این گزارش قرار است به نکاتی جالب پیرامون مرحله اول دور حذفی جام ملت‌ها و تیم‌هایی که در این دوره موفق به صعود از دور گروهی شده‌اند بپردازیم.

حذفی‌اولی‌ها کدام تیم‌ها هستند؟
چهار تیم تاجیکستان، اندونزی، سوریه و فلسطین نخستین حضور خود در مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا را تجربه می‌کنند. در میان این تیم‌ها، تاجیکستان کار بزرگی انجام داد و در نخستین تجربه‌اش موفق به صعود از مرحله گروهی شد اما سوریه، پس از 6 حضور، سرانجام طلسم‌شکنی کرد و به دور نخست مرحله حذفی راه پیدا کرد.

باسابقه‌ترین‌ها با حضور ایران
ایران، کره‌جنوبی، ژاپن و عراق، چهار تیمی هستند که از سال 1996 تا به امروز همیشه در مراحل حذفی حاضر بوده‌اند. پیش از مسابقات 1996 که به میزبانی اماراتی برگزار شد، رقابت‌ها مرحله حذفی نداشت. 2 تیم شرق آسیایی ژاپن و کره‌جنوبی با پنج پیروزی، بیش‌ترین برد را در اولین بازی مرحله حذفی به دست آورده‌اند و عراق با متحمل شدن پنج شکست، بیش‌ترین باخت را پذیرا شده است.

100درصدی‌ها را بشناسید
امارات در سه حضور قبلی‌اش در مرحله حذفی، توانسته سه برد را در دیدار اول به‌دست بیاورد. آن‌ها در سال‌های 1996، 2015 و 2019 به ترتیب از سد تیم‌های عراق، ژاپن و قرقیزستان گذشتند و تا به امروز باختی در این مرحله نداشته‌اند. اردن، نقطه مقابل امارات است. این تیم در هر سه صعود قبلی‌اش از دور گروهی، فورا با باخت روبرو شده و سریعا به خانه برگشته است. اردنی‌ها در سال 2004 به دست ژاپن حذف شدند. آن‌ها در سال‌های 2011 و 2019 نیز برابر ازبکستان و ویتنام، طعم تلخ شکست را چشیدند و با جام وداع کردند. در کنار این 2 تیم باید به تایلند هم اشاره کنیم. تیمی که در تنها حضور قبلی‌اش در مرحله حذفی با حساب 2-1 به چین باخت و از گردونه مسابقات کنار رفت.

عملکرد ملی‌پوشان در دیدار نخست دور حذفی
همان‌طور که اشاره شد، ایران هشتمین حضور خود در مرحله اول دور حذفی جام ملت‌های آسیا را پشت سر خواهد گذاشت. ملی‌پوشان در هفت تجربه قبلی، آمار 4 شکست و 3 برد را بر جای گذاشته‌اند. کره‌جنوبی، رقیب اصلی ایران در این مرحله بوده و طرفین 5 مرتبه به مصاف یکدیگر رفته‌اند که ماحصل آن 3 پیروزی برای جنگ‌جویان تائه‌گوک و 2 برد برای ملی‌پوشان بوده است. ایران در سال 2015 مقابل عراق در ضربات پنالتی شکست خورد و نهایتا در سال 2019 با نتیجه 2 بر صفر، عمان را شکست داد. نکته جالب‌توجه ماجرا این‌جاست که هروقت بازی در 90 دقیقه به اتمام رسیده، ایران به مرحله بعدی صعود کرده و هرگاه، کار به وقت اضافه و ضربات پنالتی کشیده شده، تیم حریف جشن صعود برپا کرده است. باید دید شاگردان امیر قلعه‌نویی می‌توانند برای نخستین بار 2 صعود متوالی را رقم بزنند یا خیر.