پایگاه خبری بافوتبال-عربستان برای نخستین بار در تاریخ جام ملتهای آسیا، در ضربات پنالتی شکست خورد تا کره انتقام باخت 1988 را از آنها بگیرد.
به گزارش بافوتبال، حساسترین بازی مرحله یکهشتم نهایی رقابتهای جام ملتهای آسیا بین 2 تیم کرهجنوبی و عربستان برگزار شد و نهایتا شاگردان یورگن کلینزمن در دیداری هیجانانگیز موفق شدند در ضربات پنالتی از سد حریف سرشناس خود بگذرند و حریف استرالیا در دور یکچهارم نهایی شوند. این پیروزی زمانی ارزشمندتر جلوه میکند که متوجه شویم شاهینهای سبز متخصص ضربات پنالتی هستند و تا پیش از مسابقه مذکور به کرهجنوبی در جام ملتها نباخته بودند.
نیمهنهایی 1984: عربستان 1-1 ایران (5-4)
اولین حضور عربستان در جام ملتهای آسیا منجر به قهرمانیشان شد. آنها در دیدار پای فینال به مصاف ایرانِ ناصر ابراهیمی رفتند و پس از گلزنی برادران بیانی (شاهرخ برای ایران و شاهین برای عربستان)، کار به ضربات پنالتی کشیده شد. جایی که محمد پنجعلی موفق به گل کردن توپش نشد و عربستان با حساب 5-4 به برتری رسید و راهی فینال شد. تعویض عجیب سرمربی تیم ملی پیش از فرا رسیدن ضربات پنالتی و آمدن حافظ طاهونی به جای بهروز سلطانی از اتفاقات عچجیب این مسابقه بود.
فینال 1988: کرهجنوبی 0-0 عربستان (3-4)
عربستان مجددا قهرمان آسیا شد و آنها بازهم با کامیابی در ضربات پنالتی، به این افتخار بزرگ نائل شدند. مسابقات در قطر به انجام میرسید و بازی در 120 دقیقه گلی در بر نداشت اما ضیافت پنالتیها، تخصص تیم عربی بود. آنها با درخشش عبدالله الدعیع توانستند از سد کره بگذرند و بار دیگر بر بام آسیا بایستند.
نیمهنهایی 1996: عربستان 0-0 ایران (4-3)
عربستان برای قهرمانی در جام ملتها نیاز به کشیده شدن مسابقاتش به ضربات پنالتی داشت. آنها اعتمادبهنفس فراوانی به دست آورده بودند و پس از عبدالله، حالا برادر کوچکترش، محمد توانسته بود گلر اصلی شاهینها شود. دروازهبانی که بهتر از هر کس دیگری در گرفتن پنالتی متبحر بود. پس از 12 سال بار دیگر در دیدار ماقبل فینال، ایران و عربستان کارشان به ضیافت پنالتیها کشیده شد و علیرغم نمایش قابل قبول احمدرضا عابدزاده، این الدعیع و رفقایش بودند که جشن پیروزی برپا کردند. علی دایی، داریوش یزدانی و محمد خاکپور موفق به گل کردن توپهایشان نشدند.
فینال 1996: عربستان 0-0 امارات (4-2)
ماجرای بازی فینال هم مشابه بود. بازهم تساوی 0-0 و بازهم پیروزی برای تیم نلو وینگادا. یوسف صالح و حسن سعید، برای امارات در گل کردن توپ ناکام ماندند و پیروزی از آنِ عربستان شد تا سومین و آخرین قهرمانی به ارمغان بیاید. آنها دیگر هیچوقت رنگ قهرمانی در آسیا را به چشم ندیدند و البته تا جام هجدهم خبری از ضربات پنالتی نیز نبود.
یکهشتم نهایی 2023: کرهجنوبی 1-1 عربستان (4-2)
پنجمین مسابقه عربستان در تاریخ جام ملتها که به ضربات پنالتی کشیده شد و آنها برای اولین بار ردای تیم بازنده را به تن کردند و به کره باختند تا انتقام سال 1988، مجددا در کشور قطر ازشان گرفته شود. جنگجویان تائهگوک هیچ توپی را از دست ندادند و احمدالکسّار موفق نشد همانند برادران الدعیع، نمایش خوبی در این بخش از بازی داشته باشد. سامی النجعی و عبدالرحمان غریب، 2 بازیکنی بودند که در جدال با جو هیون وو، گلر کره، ناموفق بودند و توپهایشان گل نشد.
خوشبختی بعد از 16 سال برای کره
ماجرای کرهجنوبی و در ضربات پنالتی پر از نوسان بوده است. آنها تا به حال چهار شکست و سه پیروزی داشتهاند. عراق در سالهای 1972 و 2007 این تیم را در ضیافت پنالتیها از پیش رو برداشته و 2 باخت دیگر برابر عربستان (1988) و ژاپن (2011) بوده است. 2 برد برابر ایران و ژاپن در سال 2007 و حالا پیروزی مقابل عربستان هم، موفقیتهای ببرها در ضربات مرگبار پنالتی را تشکیل میدهد. نماینده بزرگ شرق آسیا پس از 16 سال مجددا در جام ملتهای آسیا و در ضربات پنالتی به پیروزی دست یافت و طلسمشکنی کرد.
دیدگاه خود را بنویسید